11 May 2009

3 eco-quickies

Primul aparat de zbor alimentat exclusiv cu hidrogen

Eco-moda: posete naturale pentru doamne iubitoare de mediu

Oamenii trebuie sa devina hobbiti pentru a mai salva Terra

+ in sfarsit, dupa modelul oraselor europene, de ceva vreme in cateva sectoare din Capitala au rasarit eco-pubele pentru hartie, sticla, plastic & gunoi nereciclabil. Am aruncat un ochi de curiozitate, in cursul saptamanii trecute, prin cele amplasate pe 13 septembrie, Drumul Taberei si la Titan. Absolut toate erau goale, desi amici de-ai mei care locuiesc prin cartierele cu pricina m-au asigurat ca recipientele se afla acolo de cateva saptamani. Bunul-simt si respectul de mediu se pare ca nu sunt caracteristici innascute la romani. Insa ele pot fi educate si cultivate – dupa cum, probabil, la fel s-a intamplat si in statele mai “avansate” pe care le invidiem pentru curatenia si eco-optimizarea lor.

Desigur, asta se face printr-o ampla campanie nationala, prin amenzi si recompense – ceea ce, la o prima vedere, poate parea deplasat, o actiune concordanta sintagmei “tara arde si baba se piaptana”. Paradoxal insa, mai toate mintile luminate din economie, de la manageri si CEO la analisti, subliniaza ca in conditiile actuale (recesiune, criza economica etc.), a fi eco inseamna a fi (mai) eficient.

3 comentarii
 1. eu

  Raspunsul este simplu la problema cu pubelele “eco”: nu sunt amplasate unde trebuie! Solutii se gasesc dar numai trebuie un pic gandit din prisma cetateanului vezi practicile americane, si atunci si romanul o sa devina mai eco.

  Un exemplu, ca sa imi intaresc spusele: s-au creat pistele pentru biciclete pe cand nu existau prea multe biciclete in Bucuresti. Dar uite ca au aparut bicicletele acum si uite ca acum am vazut biciclistii mergand pe pista lor si, este drept, rolleri si pietoni. Incet ,incet ne civilizam

 2. VAIDENOI

  duceti-va langa cabana Voina sa vedeti acolo mizerie cu toate ca au fost amplasate eco-pubele pentru hartie, sticla, plastic & gunoi nereciclabil ce-i drept neincapatoare pentru nesimtirea romanului.

 3. robert

  de ce neicapatoare pt “nesimtirea romanului”? pur si simplu neincapatoare era suficient… dar eu va zic ce se petrece in alte tari civilizate sunt acele pubele de colectare a gunoiului dar gunoiul mai e si sortat, si iar va spun ca degeaba imi separ gunoiul in 3-4 categorii daca dimineata vine masina si toate intra in aceeasi masina, pana cand nu vor fii companii cu adevarat interesate in reciclare si fecare sa gaoleasca pubele de care e interesat degeaba mai fac eu imparteala (constiinta mea impacata nu ajuta pe nimeni in cazul de fata)

Lasa si tu un comentariu