11 June 2009

Aparatul de aer conditionat…la purtator

Aerul e irespirabil? Un simplu evantai ti-ar putea rezolva problema; dar nu unul oarecare, ci Mizutei, cel inventat de un englez pe nume Rich Mills, prezentat recent in cadrul editiei 2009 a Greener Gadget Design Competition.

Potrivit acestuia, daca cele 6 miliarde de oameni de pe planeta ar dispune fiecare de cate un astfel de “global mass air filtration system”, problema CO2-ului ar fi ca si rezolvata. Afirmatia optimistului britanic pare putin cam hazardata, insa se bazeaza pe conceptul revolutionar al inventiei. Pe cat se pare, simplul gest de a-ti face vant cu Mizutei, gratie  rezervorului cu apa incorporat si materialului special din care este realizat (bogat in clorofila sintetica), genereaza absorbtia gazelor nocive din atmosfera si o descarcare de oxigen.

O inventie care si-ar dovedi pe deplin utilitatea in acesta vara bucuresteana…

4 comentarii
 1. George

  Mda..ne învățăm să trăim cu poluarea nu s-o combatem.

 2. jocuri online

  daca si cu parca,… iar se fac lucuri fara folos,
  vindecam cauza sau efectul

 3. Sandru Mircea

  Interesant..ma preocupa aceast tip de dispozitive…am scris cateva posturi asemanatoare pe http://www.mygreentreasure.com Keep this good Work !!!Mersi !!!

 4. Gârby

  @george si jocuri online.. voi cum vindecati cauza?

  ontopic: idea e buna, pana la urma ajutam natura sa faca cea ce singura nu mai apuca. si de ce nu, ne castigam cativa ani pana cand vom gasi si alte inventi inovatoare de a combate cauzele poluari, sau cativa ani pentru a putea implementa centrale de energie alternativa peste tot. sincer, o sa necesite cativa ani pana cand fiecare om o sa aiba panouri solare pe casa. la cum merge acum s-ar putea sa nu rezistam. pecand daca am avea cativa ani in plus probabil am reusi.

  sunt curios cat costa un eventai deasta si daca se poate cumpara din romania

Lasa si tu un comentariu