17 June 2009

BCC – te du invartindu-te!

Tragedie! Spre disperarea iubitorilor de bolizi zgomotosi, in urma refuzului Primariei Capitalei de a da girul pentru circuit – Calea 13 septembrie, Casa Poporului, Parc Izvor – Bucharest City Challenge s-a anulat, mutandu-se in schimb la Budapesta. Nu cunosc cu exactitate cati fani FIA GT sunt in Bucuresti si in Romania; uitandu-ma la tribunele goale din anii trecuti as spune ca nu multi; stiu insa ca pentru noi, toti ceilalti, aceasta veste e bine venita.

Scriam indignat, in urma cu 2 ani, impresia pe care mi-a facut-o debutul competitie in Capitala. Ei bine, anul trecut situatiunea s-a prezent fix la fel: copaci taiati anapoda, mutilarea parcului Izvor, o poluare fonica ingrozitoare, sugrumarea pentru 5 zile a traficului in zona Unirii. In contraexemplu, am vazut anul trecut, la Valencia, inaugurarea circuitului de Formula 1. Diferentele – evident – au fost de la cer la pamant – e de ajuns sa spun ca deja la 2 metri de gardul care delimita zona de acces spre circuit, era liniste si pace – iar bolizii de F1 sunt, din cate stiu, cei mai zgomotosi din lume, ca nu a existat nici macar pentru o clipa traffic jam in oras, iar despre hacuirea spatiilor verzi pentru a face loc pistei si tribunelor nici nu a putut fi vorba.

O sa ziceti ca Bucharest City Challenge este, din punct de vedere eco, o problema minora, ca o “mana” de copaci taiati si niste noxe in plus nu fac diferenta. Eu, in schimb, spun ca o fac! Cand vorbim de protectia mediului, cu exceptia marilor accidente, nu avem probleme mici si mari. In constitutia generala a ecosistemului, o singura padure defrisata sau sufocata de gunoaie poate ca nu conteaza prea mult – ecodezastrele se compun insa tocmai din suma acestor exemple, iar aici fiecare caz in parte conteaza si are importanta sa. Prin urmare, pana cand nu vom avea niste organizatori & o administratie publica care sa gestioneze cum trebuie un astfel de eveniment, BCC te du invartindu-te!

4 comentarii
 1. omu

  te citeste cineva mah amaratule?dupa cate comentarii sunt se pare ca nu prea ai audienta.te-ai gandit oare ca scrii execrabil??du-te invartindu-te!compari mere cu papanasi.valencia este cu totul altceva,chiar daca tot circuit stradal se numeste…habar nu ai de motorsport.ai fost la monaco sa vezi cum e?la fel de mult zgomot si poluare in weekendul cu pricina ca in bucuresti.

 2. Parintele Evghenie

  Omule, scrii si turui prost ca o moara stricata. Ai fosta la Monaco?! Bucurestiul nu e pregatit pentru o astfel de manifestare cultural artistica. De ce? Intreaba-l pe ciobanul Bucur.

  PS
  Ce-i aia “motorsport”? O disciplina obligatorie la scoala de fete sau ce? Lumineaza-ma, te rog.

 3. accidduzzu

  GreeBlog??? It’s a joke, right?? Omule, iti recomand calduros urmatoarea lectura: “http://www.amazon.com/Illustrated-Brief-History-Updated-Expanded/dp/0553103741/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=books&qid=1245765811&sr=8-7″. Exista acolo un capitol referitor la entropia sistemelor in general si a Universului in special, care poate o sa-ti deschida noi perspective, mai ales in ceeace priveste “ecologia”. Mataluta si restul asa numitilor “ecologisti” nu reusiti decat sa introduceti si mai mult haos in acest sistem complex care este Terra. Rezultatul final este previzibil si nimeni nu-l va putea impiedica, pentru ca asta e firea lucururilor. Evolum, sau daca vrei involuam de la ordine la dezordine, la fel ca orice sistem din acest Univers. Ca fapt divers si ca tema pentru acasa iti propun sa incerci sa afli care au fost costurile si efectele postarilor tale pe internet vis-a-vis de interactiunea cu mediul inconjurator in al carui aparator te erijezi. Pot sa pariez ca negativ. Asa ca nu mai fa pe lupul moralist sau pe razboinicul luminii ecologice (ca fapt divers procesul tehnologic de fabricatie a unui bec “ecologic” este mult mai complex si deci mult mai poluant decat cel al banalului bec de 60W care se arde dupa 2 luni; cat de poluant?? pai daca un bec obisnuit costa 2 lei iar unul ecologic 30 lei, fa matale impartirea.) si-ti vezi de trebile matale. Ecologia e o inventie a corporatiilor imptriva carora “lupta”, pentru ca, asa cum ne invata Rothschild, cel mai mult ai de castigat cand sponsorizezi ambele tabere., plus ca iti cunosti “dusmanul” ca pe propriul buzunar. Pe bune, inceteaza sa fi atat de NAIV.

 4. popa ciprian

  Voi care nu faceti nici-un blog aruncati piatra daca voi a-ti fi asa de destepti de ce nu va scrieti voi un blog singur,nu sunt gay dar vreau sa spun cu ura ca si cum ar conta de ce nu scrieti si voi un blog?nu aud nimic daca voi sunteti asa de destepti am mai zis nu vreau sa ma reped eu il respect pe cel care a scris acest blog tot inainte,in tara asta nu sunt decit prosti de acea asa ajuns asa ptr ca in loc sa incurajam orice initiativa,vedeti si voi drama in care suntem din cauza unor dobitoci ca voi care dau din umeri,s-au voi aveti numai aere conditionale pacat ca in acest moment se mai taie inca 500000 miliarde de copaci ca altii sa se imbogateasca ce este trist ca tot noi saracii,tot noi trebuie sa suportam aceasta incalzire a naturii de aia unii sunt mai destepti decit altii daca eram oameni ieseam pe strada ca sa nu mai ucidem natura numai ca acum e criza si nu ne mai intereseaza prima data omul se gindeste la ce pune in gura,la-sa ca oricum meritam noi…daca noi nu facem nimic ei taie in continuare copacii la-sa sa taie si asa suntem o natie de lasi….

Lasa si tu un comentariu