8 July 2009

Betivani din toate tarile, uniti-va! Impreuna veti salva planeta!

Un fermier chinez a gasit o solutie ingenioasa pentru a impaca atat cererea familiei de a avea apa calda curenta, cat si pe cea a zecilor de sticle goale pe care le adunase in urma exceselor sale bahice. Omul a construit, nici mai mult, nici mai putin, decat un panou solar din sticle goale de bere.

Inventia chinezului include 66 de sticle  de bere, conectate inte ele, astfel incat apa sa poata circula prin toate. Atasate la un panou si un furtun, ele primesc apa pe care o incalzesc cu ajutorul luminii solare. La final, la dusul improvizat de acelasi barbat, curge apa calda la orice ora din zi. Singurul impediment este acela ca noaptea, dusul nu functioneaza.

Partea buna este ca inventatorul si-a vandut creatia si vecinilor, iar acum poate strange bani pentru a procura materie prima din belsug pentru viitoarele panouri din sticle.

19 comentarii
 1. aBogdan

  Din ciclul “101 uses for a bottle”. Foarte tare ideea omului :D

 2. radu

  practic, intr-adevar :D
  oare care zona a tarii noastre ar fi mai prolifica in asamblarea panourilor solare din sticle?

 3. salaman

  Sa fim seriosi. Ati incercat sa gauriti o sticla si apoi sa si ermetizati conexiunea?

 4. ion

  sa fim seriosi cum lea unit antre ele

 5. Radu

  Mai documentati-va, oameni buni!

  Ori la orice ora din zi (adica oricare din cele 24) ori doar ziua cind bate soarele.

 6. paul

  daca nu va duce capul,inseamna ca nu se poate ?

 7. Cristi

  @Radu
  Este expresia: “La orice ora din zi sau noapte”. De regula, ziua are -in medie- 12 ore, iar noapte asijderea.
  Nu consider ca este mediul propice de a dezvolta afirmatia : “ori doar ziua cind bate soarele”, neafland -probabil-, de existenta radiatiei solare difuze, nu numai directe.
  Iar cu imperativul : “Mai documentati-va, oameni buni!” , total de acord. Inclusiv eu, dar si tu.

 8. Raduar

  Chestia e interesanta,si cu conectarea intre ele nu uitati ca e facuta de un chinez asa ca se poate…

 9. iulyan

  de ce nu va duceti sa vedeti , este vorba de nevoia de adaptare . la noi este vorba de manele politica si snobism. omul ala chiar merita sa fie aplaudat .
  recicleaza si tu ceva dar sa fie util societetii

 10. mihai

  majoritatea s-au gandit la gauritul sticlelor! pai chiar nu va duce mintea sa faceti cevaprin dop? chinezul acela betivan e mai destept ca voi!!!!!!!!!!! ha, ha ha!incercati cu pet-uri!!!!!!!!!?????????!!!!!!!!!!

 11. Emil

  sticlele sunt dintre cele cu fundul bombat iar gaurirea lor nu e deloc grea…iti trebuie doar rabdare…se pune cositor topit in gaoacea sticlei(in fundul sticlei, pe exterior) si se varsa imediat fara a se inclina sticla…apoi se introduce fundul sticlei intr-un vas cu apa rece…se va detasa cu grija un disc aproape rotund…sticlele se “interconecteaza” prin dopuri de cauciuc…dar trebuie sa fim seriosi si sa nu-l consideram betiv pe acest om doar pentru 66 de sticle…cine are rabdarea si indemanarea gauririi sticlelor nu-i pot tremura mainile…Salutare!

 12. arici

  Pai, sticlele astea fac numai apa calda, nu si lumina… asa ca, e abusrd sa se spele noaptea prin intuneric.

 13. un cetatean

  auzi la ei cica IPOSIBIL sa gauresti sticlele pai poate sunt din plastic cu a mai spus cineva mai sus, sau cum explica Emil da voi repede imposibil, pai deaia nu avem nici autostrazi si deaia am ajuns in epoca de piatra cu tara ca e imposibil sa faci autostrazi sau sa gauresti sticle de bere fara sa le spargi, poate chinezu are 2 creere cine stie sau o avea placa la cap dual procesor , sa nu ma vorbim de nemti care si la ora actuala construiesc autostrazi desi cam 80-90% din germania sunt numai autostrazi, alti pot sa faca ceva da vor noi……………. hai pa.

 14. sorin

  daca ansambla panoul cu sticle de culoare maro , avea o putere de incalzire a apei mult mai mare.Sau poate la ei nu exista bere la sticle maro.

 15. Liviu

  Mai, nea Emil, la ce-ti trebuie sa dai gaura in fundul sticlei? Sa ai probleme si cu etansarea? Dai doua gauri in dop si duci un furtun , ca la sifon, pana in fund, iar altul de la nivelul dopului pana la fundul urmatoarei sticle.

 16. tudor

  La chinez se poate,la noi,ba,hai,pa.

 17. vio

  baieti lasati tehnica si hai in politica ! acolo se face banu! si iei panouri pentru tot neamu si nu te doare capu ca ti-a tremurat mina.

 18. SPINOZA

  Toata chinazeria funcioneaza pe principiul vaselor comunicante ,folosind sticle de plastic care pot fi de 5 l ,inlocuind dopul original cu unul de pluta in care se practica doua orificii intrare,iesire tub de plastic .Aprilie-septembrie apa calda gratis.Destept
  chinezul dar nu obligatoriu si betiv.

 19. anda

  chinezul = fermecator, dar comentariile = DE.LI.CIOA.SE (fata de ororile de prin alte parti);
  m-ati facut sa rid si sa ma bucur;
  va multumesc

Lasa si tu un comentariu