13 July 2009

Vom manca in continuare porumb modificat genetic?

Autoritatea europeana pentru siguranta alimentelor (EFSA) a stabilit recent ca porumbul modificat genetic MON810, interzis in sase tari europene, nu prezinta un pericol pentru sanatate sau pentru mediu. “Expertii in organisme modificate genetic de la EFSA au concluzionat ca porumbul 810 nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor si a animalelor si nu constituie o amenintare pentru mediu, daca se iau masurile potrivite pentru a evita contaminarea lepidopterelor”, se arata intr-o stire AFP.

Avizul EFSA permite Comisiei Europene sa propuna statelor membre reinnoirea autorizatiei acordate in 1998 pentru importul si cultura MON 810. Re-aprobarea lui ar trebui sa permita continuarea cultivarii lui in tarile europene care inca o fac: Spania, Portugalia, Republica Ceha, Slovacia si Romania. Germania, Franta, Grecia, Austria, Ungaria si Luxemburg au suspendat intre timp cultura acestei varietati de porumb, activand clauza de salvgardare prevazuta de legislatia UE, care consimte o interzicere nationala temporana a cultivarii.

Un comentariu
  1. radu

    unde sunt ogoarele patriei, unde puteam contempla culturile vaste de porumb si de floarea soarelui, unduindu-se in bataia vantului? atunci nu ne gandeam ca mancarea este otrava….

Lasa si tu un comentariu