2 September 2009

Se intampla… verde

EcoAssist lanseaza un apel pentru voluntari intr-un proiect care urmareste sa “deseneze” harta zonelor poluate din Capitala. Eu ii propun lui Geo Atreides sa intre in Google Maps si sa aplice simbolul biohazard pe tot orasul. Din nefericire, cu exceptia unor spatii care – probabil – se masoara in metri patrati, Bucurestiul este sufocat de jeg, reziduri si gunoi…

Campania ViatadupaColectare castiga din ce in ce mai multi sustinatori. Ideea e foarte simpla: deseurile nu sunt gunoaie, iar colectarea selectiva si reciclarea reduc substantial poluarea. Insa, pentru a se ajunge aici, avem nevoie ca primariile sa amplaseze in oras cat mai multe ecopubele speciale pentru sticla, plastic si hartie.

Mai pe la inceputul verii, Generatia Verde pastorita de Serban Copot (oh, yeah, Hiena de la Animal-X) a lansat campania, inca in desfasurare, Amprenta de Carbon – Afla cat risipesti din viitorul tau!

Esti eco? Esti preocupat de mediu? E simplu: implica-te! Miscarea verde devine din ce in ce mai puternica in Romania, iar GreenBlog va demara, in viitorul apropiat, o serie de actiuni similare, care se inscriu in filosofia verde a celor de mai sus.

5 comentarii
 1. Omuletii Verzi

  Este foarte frumos ce faceti! Am intalnit Viatadupacolectare pe Motoare saptamana aceasta, in cadrul festivalului ADfel. Tot acolo ne-am facut loc si noi sa promovam Coltul Verde (www.coltverde.ro) si sa colectam deseuri electrice, electronice si electrocasnice, inclusiv becuri economice, neoane etc.

  Ne bucuram de cate ori gasim oameni care mai cred in efectul activitatilor eco!

  Numai bine,

  Omuletii Verzi

 2. Ovidiu

  Ce folos ca exita pubele separate si arata frumos, daca ele sunt colectate in aceeasi remorca si aruncate amestecat probabil la groapa de gunoi?

 3. bao

  Convingeti si voi pe cineva sa infiinteze un centru permanent de colectare la cutiilor de aluminiu. Ma duc si pana in partea cealalta a orasului daca as sti ca exista asa ceva.

 4. V.Vicos

  Eu anul acesta in colaborare cu CCN (clubul de cicloturism napoca) am demarat doua proiecte pentru promovarea cicloturismului si a bicicletei in ROMANIA.
  Mediatizarea proiectelor a fost una acceptabila. Traiesc cu speranta ca prezentarile foto vor fi mai bine popularizate.

  http://victorperdevara.wordpress.com/danubius2009/
  http://victorperdevara.wordpress.com/2-veloturul-romaniei/
  http://victorperdevara.wordpress.com/category/comunicate-de-presa/

 5. Alex Zamfir

  @ Ovidiu: se pare ca pentru firmele de salubritate e mai rentabil sa colecteze cu aceeasi masina toate cele 3 containere, iar la punctul terminus sa aiba oameni care sa le separe pe tipuri de deseuri. Cred si sper ca deseurile din hartie, plastic, sticla, metal nu ajung la gramada la groapa de gunoi.

  @Bao: exista un centru de colectare pentru doze de aluminiu, in Berceni, la CanPack.
  http://www.canpackromania.ro/contact
  De asemenea, se fac periodic campanii de strangere a dozelor in Parcul Tineretului. Detalii pe http://www.alucro.ro/ si http://www.ecoassist.org/ro/component/content/article/29-ecoassist/84-marea-redozare.

Lasa si tu un comentariu