14 September 2009

Salvarea planetei? Contraceptia

Vreti sa salvati planeta de la degradare si poluare? Faceti mai putini copii. Nu este o gluma cinica, ci ceea ce propun cercetatorii de London School of Economics. Potrivit acestora, reducerea emisilor de CO2 prin intermediul unui control mai riguros (si mai extins la nivel mondial) al nasterilor ar costa de aproape cinci ori mai putin decat prin dezvoltarea si utilizarea de tehnologii verzi.

Asta in conditiile in care, dupa cum arata cele mai recente estimari ale expertilor ONU, un procent de 40% din nasterile care au loc in intreaga lume oricum nu sunt programate, iar un uz mai eficient al contraceptiei le-ar  putea reduce cu 72%, facand sa scada populatia de “poluatori” la nivel mondial cu jumatate de miliard pana in 2050.

4 comentarii
 1. pixu

  bravo ceci. avem nevoie de oameni ca tine. de voluntari plini de energie care sa colinde satele tiganesti si taberele de la marginea oraselor si sa le explice romilor cum pot salva planeta de la degradare si poluare.
  sunt absolut convins ca studiul cercetatorilor de la London School of Economics o sa-i puna pe ganduri si or sa se gandeasca de doua ori inainte de sex.

  daca asta nu merge nu putem oricand lua exemplul chinei, pioniera in ecologie si pur si simplu interzice nasterile (sau avortul obligatoriu, sau castrarea chimica solutii sunt).

  nu, nu esti singura ingrijorata de problemele acestea. si alti oameni care gandesc ca tine http://www.churchofeuthanasia.org/coefaq.html

 2. jurnaldecalator

  Cecilia ce zici tu e adevarat. Insa daca ai sa te uiti persoanele care nasc multi copii sunt persoanele mai putin educate, personele fara un loc de munca stabil, persoanele sarace, persoanele care nu cunosc prezervativul…

 3. just.cats

  Asta este cea mai buna solutie! Chiar suntem prea multi, toate tarile ar trebuie sa adopte legile Chinei!

 4. mihai

  Miscarea religioasa a ecologismului ( pentru ca asta a devenit ) are si fundamentalisti (am observat un pattern – ateismul de oras este corelat foarte bine cu ecologismul fundamentalist), cum ar fi, de exemplu, cei care propun reglementarea prin lege a numarului de copii. Trebuie sa fii putin idiot sa nu iti dai seama ca o asemenea lege este stupida si demna doar de un stat totalitar precum China. ( apropo de China, datorita scaderii extreme a natalitatii, va avea o soarta foarte crunta in viitorul apropiat, cand numarul de cetateni pensionari va depasi cu foarte mult pe cei apti de munca si se va ajunge la o situatie foarte crunta dpdv economic. La fel se intampla si in toata Europa, ca doar nu degeaba foarte multi oameni din afara UE – din Africa si Orient, in special au emigrat pentru a suplini necesarul de forta de munca pe care populatia nativa nu il mai putea produce, din motive de natalitate). Si totul porneste de la premisa gresita ca CO2 este un poluant, ceea ce este complet fals (vezi, de exemplu, http://www.co2science.org – pentru cei care chiar cerceteaza inainte sa creada ceva, spre deosebire de restul, numiti, metaforic, enviro-zombies). M-am documentat serios in privinta miscarii ecologice, atat fundamentul stiintific, cat si cel filozofico-ideologico-religios si concluzia la care am ajuns este, pe scurt, urmatoarea: ecologismul este o metoda de control al populatiei si de saracire sistematica a acesteia, prin crearea unei piete a CO2-ului. O eventuala si foarte probabila taxa pe CO2 ar creste exponential pretul tuturor produselor si serviciilor, deci ar duce la saracirea populatiei, iar in cazul populatiilor deja extrem de sarace, la moarte prin infometare. (se intampla deja in Africa, tot din cauza ecologistilor care se interfereaza cu orice tentativa de creare de centrale electrice ce emana CO2). Probabil dupa inca 10 ani de racire globala (deja au trecut vreo 10), poate se va prinde tot enviro-zombie-ul ca totul a fost o farsa si va trebui sa “salveze” lumea altfel. Daca moderatorul / moderatoarea va decide sa nu posteze acest mesaj, ii transmit ca este un las/ o lasa. ( cu sh :) ), pentru ca imi pot justifica afirmatiile, atat din punct de vedere stiintific, cat si din punct de vedere ideologic si pot furniza detalii si link-uri justificatoare pentru toate punctele de vedere pe care le-am prezentat. Desi par rautacios la adresa ecologistilor, nu vreau decat sa ii fac sa gandeasca pentru ei, sa cerceteze ceea ce cred, sa caute justificari rationale si sa descopere singuri ce e mai plauzibil si ce e mai S.F din toata povestea cu salvarea pamantului. Happy thinking!

Lasa si tu un comentariu