2 October 2009

Salvati padurile tropicale! Printul Charles si Sting transmit un SOS catre lume

Oameni din toate categoriile sociale, avand diferite meserii, s-au alaturat luptei pentru incetinirea procesului de incalzire globala. Ar fi nedrept din partea noastra sa spunem ca, iata, in sfarsit, au coborat si vedetele din palatul lor de clestar pentru a se alatura acestei lupte comune care nu tine cont de clasa sau avere. Ar fi nedrept, deoarece foarte multe celebritati internationale sunt implicate in diferite campanii umanitare, cu atat mai mult cu cat prezenta lor este o garantie a succesului. Nici incalzirea globala, cu toate efectele pe care le presupune aceasta, nu a scapat atentiei vigilente a unora dintre oamenii, care pe langa faptul ca sunt celebri, le pasa de mediul in care traiesc.

Cunoscutul artist Sting si-a unit eforturile cu cele ale Printului Charles pentru a salva padurile tropicale. Sting si-a pus vocea si versurile in slujba unei campanii demarate de catre Printul Charles in scopul atragerii atentiei asupra defrisarilor masive care au loc in padurile tropicale ale lumii. Cantaretul a lansat pe piata o compilatie video speciala a melodiei “Message in a Bottle”, indemnand publicul sa trimita un SOS lumii (“send an SOS to the world”) legat de starea deplorabila a padurilor tropicale.

“Am scris Message in a Bottle in urma cu 30 de ani. Astazi, ma alatur Printului Charles si altora pentru a trimite un mesaj de SOS intregii lumi”, a declarat artistul.

Nu trebuie sa fii Sting pentru a face exact acelasi lucru. Este de ajuns sa intri pe site-ul creat special in scopul militarii impotriva defrisarilor si sa trimti propriul tau mesaj de SOS lumii intregi!

Cercetatorii sunt de parere ca taierea masiva a padurilor tropicale din toata lumea este una dintre cauzele principale ale emisiilor de carbon si de gaze cu efect de sera. Ceea ce trebuie sa intelegem noi, cu totii, este ca aceste paduri atat de desconsiderate sunt “raspunzatoare” de reglarea ciclului natural al ploilor, de conservarea biodiversitatii si de captarea si depozitarea carbonului.

Pana in prezent, celebritati ca Vivienne Westwood, Joanna Lumley, Billy Connelly, Rod Stewart, Stephen Fry si Rory Bremner si-au anuntat suportul pentru aceasta campanie, care se va incheia cu o intalnire la nivel inalt in luna noiembrie, gazduita de catre Printul Charles.

2 comentarii
  1. Ioana

    Nu pot spune decat bravo lor! E un gest fantastic, de care noi toti ar trebui sa stim.
    Si te fapt, cati dintre noi stim?

  2. diana

    trebuie sa salvam padurile!!!!! in curand nu vom mai avea paduri!!! fara paduri,copaci,nu vom mai avea aer curat!!! SALVATII SI PLANETA!!!!! trebuie sa RECICLAM cat mai mult!!!!!!!!!NU MAI POLUATI!!!!!!!!!INCERCATI sa mergeti mai mult pe jos

    NU MAI TAIATI COPACII !!!

Lasa si tu un comentariu