16 October 2009

O vezica mai usoara, mai putine emisii de carbon

…si toata lumea este fericita.

Compania aeriana All Nippon Airways din Japonia a cerut pasagerilor sai ca de la 1 octombrie sa urineze inainte de imbarcare, pentru a-si reduce greutatea corporala, si implicit, pe cea transportata de avion, transmite AFP.
Noua prevedere este testata timp de o luna pe 38 de zboruri interne pe ruta Tokyo – Sapporo – Okinawa, precum si pe patru zboruri internationale, pe ruta Tokyo – Singapore si retur. In salile de imbarcare vor exista ecrane de informare pe care va fi afisata cererea ca pasagerii sa mearga la toaleta inainte de a se urca in avion.

Potrivit purtatorului de cuvant al companiei aeriene, daca oamenii vor respecta aceasta cerinta, avionul va consuma mai putin combustibil si, astfel, se vor reduce emisiile de dioxid de carbon (CO2). Masura face parte dintr-un program experimental numit “e-flight”, ce contine numeroase initiative asemanatoare, precum inlocuirea paharelor din sticla cu cele din plastic sau folosirea lemnului reciclat.

Un comentariu
  1. ciri

    am rasfoit si am citit mai multe dintre articolele postate. Semnalul de alarma a fost tras, dar trenul nepasarii merge in continuare. Se vede mai ales prin faptul ca nu sunt comentarii la articolele postate.Chiar nu sunt citite sau , daca sunt citite, oamenii trec mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat? Este trist, dar mai mult, este ingrijorator ceea ce se intimpla. Suntem o generatie si dupa noi vor venii alte generatii, care ne distrugem singuri. Suntem o experienta a unei civilizatii mai evoluate, care si-a pus intrebarea: cind, cum si in ce fel OMENIREA se va distruge pe ea insasi, iar noi chiar le dam raspunsuri si fapte concrete. Nu facem nimic , nu luam ATITUDINE la ceea ce se intimpla in micro si macro sistemele noastre.Pacat ca nu ne intereseaza decit prezentul si nimic mai mult. Suntem EGOISTI si INCONSTIENTI.

Lasa si tu un comentariu