23 October 2009

O lumanare pentru un curs de apa

Multumim autoritati, multumim cetateni, ati fost magistrali si unii si altii!

Nici daca o faceati premeditat nu va iesea atat de bine. Unii ati ucis un rau cu mizeriile si plasticaraia voastra, iar ceilalti nu v-ati sinchisit. Nici macar o amenda simbolica sau vreo incercare timida de ancheta. Nimic. Pentru ca si unii si altii ati demonstrat cu prisosinta ca sunteti nimic altceva decat oameni fara constiinta si fara simt civic. Ce sa mai vorbim de respectul fata de propria persoana care se reflecta in respectul pentru natura. Filmarea vorbeste mai mult si mai dureros decat un milion de cuvinte…

 

Sursa: ProTv

 

Acesta este tributul platit celor 20 de ani tulburi scursi din decembrie ’89. Apa nu este decat un simbol al situatiei haotice sociale si economice pe care suntem nevoiti sa o infruntam in prezent. Plina de mizerii, rebuturi si plastic. Mult plastic si artificialitate. Cat despre Ecologia din Romania, e pe duca. Cum unde ?
Unde o duc apele raului….Spre Apa Sambetei!

 

Daca v-ati intalnit cu situatii asemanatoare, cunoasteti cazuri sau aveti imagini care surprind si alte ipostaze ale indolentei si nepasarii semenilor nostri, impartasi-ti-le cu noi pe Greenblog. Numai vorbind despre aceste probleme vom reusi sa atragem atentia asupra lor!

4 comentarii
 1. Ioana

  Si nici nu cred ca e vorba doar de un singur rau inecat de o masa de deseuri…
  E pur si simplu dureros!
  Nu cred ca as putea arunca vreodata ceva intr-un rau sau in alta apa…
  Cum pot fi oamenii astia atat de inconstienti!? Asta e crima! Omoara natura, polueaza apa respectiva si mai omoara si pestii cu ocazia asta!
  Parca i-ar durea sa arate putina sensibilitate si bun simt.

 2. traiesc aici,sunt zero suflet

  cine vrea acest material ptr.campania electorala?…ei …care au fost.?… altii ei ….care vor venii?…..noi care votam!

 3. Cristian

  Pentru ca nu este vointa politica!Pentru ca e multa incompetenta,postie,lacomie si lipsa de bun simt – dar fara implicarea politicului si a executivului demersul nostru este doar literar.Poate ca noi,cei care mai scriem si mai comentam ar trebui sa ne orientam catre cei care au responsabilitati efective in aceasta directie si sa-i bombardam cu petitii insistente pina-i facem sa plece sau sa se apuce de treaba! In aceeasi categorie si cei care spun ca au un ideal in acest sens – dar se misca prea moale (partidul verzilor , asociatii si fundatii cu scop verde,etc) – daca nu-i mobilizam concret,comentariile noastre ramin sterile.In acest sens societatea civila trebuie sa se organizeze si sa reactioneze.
  Raminem atenti la orice initiativa!

 4. john

  Si daca vorbesti si atragi atentia, rezolvi ceva? lol

Lasa si tu un comentariu