3 December 2009

Culmea reciclarii: Medalii din deseuri pretioase

Milioanele de tone de DEEE (deseuri electrice si electronice) care inunda planeta in fiecare an sunt o mare, mare problema, iar colectarea si tratarea lor in vederea reciclarii – o mare, mare necesitate.

Cum transmiti un semnal marelui public, ca sa-l faci constient de urgenta problemei si de nevoia de a se implica? Scriind posturi de blog si articole, facand campanii de comunicare pe tema respectiva si implicandu-te activ in ceea ce sustii.

Dar iata si un “semnal” mai original: medaliile de aur, argint & bronz care vor fi decernate castigatorilor la Jocurile Olimpice de Iarna din 2010 de la Vancouver, Canada, sunt realizate din metale recuperate din DEEE, mai exact din placile cu circuite integrate!

Create de o artista – Corrine Hunt – si un designer industrial – Orner Arbel – medaliile cu forme inedite, unduitoare, vor fi produse de Monetaria Regala Canadiana si vor aminti tuturor ca acolo, in depozitele de echipamente electrice si electronice, zac o multime de materiale recuperabile si, prin urmare, valoroase.

Sursa: MNN

4 comentarii
 1. Morarescu Valer

  Prin implementarea unui sistem modern de colectare selectiva avansata la sursa,reutilizare si reciclare eficienta a deseurilor menajere in folosul comunitatilor locale, se pot realiza valori de 8,2 miliarde de euro/an/tara.Solutiile,practicile,politicile de mediu si tehnologiile sunt cunoscute si usor de aplicat …dar in ROMANIA nu exista VOINTA POLITICA.V.M. Specialist.Toronto-Canada.

 2. Maria

  Minunat asi binevenita initiativa

 3. O torta olimpica mai “verde” | samanta-blog

  [...] Culmea reciclarii: medalii din deseuri pretioase [...]

 4. Romania Recycle Forum

  Salut, ma numesc Alin si am deschis un forum de discutii online Romania Recycle Forum pentru toti impatimiti de Ecologica.
  As dori daca se poate un link exchange.

Lasa si tu un comentariu