26 March 2010

Concert 100% unplugged in Parcul Izvor de Ora Pamantului

Pe 27 martie 2010, Earth Hour va fi punctat in Bucuresti incepnad cu ora 20:00, in Parcul Izvor, printr-un show de 60 minute, la care vor participa SISTEM, Mihai Margineanu, Lu Cozma (o tanara solista din Marea Britanie) si trupa Raja care va pune in scena un spectaculos numar de jonglerie cu flacari. Pe tot parcursul celor 60 minute Astroclubul Bucuresti va pune la dispozitia publicului aparatura speciala pentru o sesiune de observatii astronomice. Tot din Parcul Izvor se va da semnalul stingerii tuturor luminilor din Palatul Parlamentului.

Aflat la cea de-a patra editie in anul 2010, Earth Hour este un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi. Un apel la responsabilizare, iniţiativă şi la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil. Campania este organizată de WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizaţie de mediu din lume.

Earth Hour a fost organizat pentru prima oară în 2007 in Sydney, Australia,  când  2,2 milioane de case şi sedii de companii au stins luminile timp de o oră. Doar un an mai târziu, evenimentul a devenit global, antrenând 100 de milioane de oameni din 35 de ţări.

Campania din 2009 a implicat 4088 de oraşe din întreaga lume. 73 de capitale  au participat în mod oficial, stingând luminile ca simbol al solidarităţii  faţă de întreaga omenire.

9 din cele 10 cele mai populate oraşe din lume  s-au numărat printre oraşele participante, iar 18  ţări din G20  s-au alăturat mesajului global.

2009 a fost anul in care orice asteptare a fost depasita
. Peste un miliard de oameni au participat la Earth Hour

Câteva sute de clădiri simbolice din întreaga lume au stins lumina, alăturându-se campaniei: Turnul Eiffel, Palatul Buckingam, Big Ben, Opera din Sydney, Taipei 101, Casa Poporului din Bucuresti etc

3 comentarii
 1. Paul

  La ora stabilita am actionat intrerupatorul general al tabloului electric si m-am dus la fereastra sa “vad” Bucurestiul in intuneric. A fost o deziluzie totala. Ferestrele blocurilor din zona unde locuiesc erau scaldate in lumina ca in oricare alta seara.

  Poate ca ar trebui sa fie organizate mai multe evenimente asemanatoare, poate ca ar trebui mai mult si mai intens promovate, poate ca ar fi necesare mai multe actiuni concrete de informare pentru a se declansa fenomenul de constientizare la nivel de masa.

  Dar este un inceput promitator si probabil ca in anii urmatori va creste ca importanta si va produce efectul dorit.

 2. petrolhead

  Este un eveniment tampit si pueril. Pierdere de vreme

 3. Marc

  @petrolhead: daca refuzi sa iei parte la asemenea actiuni, da ti se pot parea tampite si puerile. Insa chiar tu esti cel care le face asa. In ecologie se intampla la fel ca in politica: toata lumea se plange de modul in care suntem guvernati (toata lumea se plange de poluare si incalzire globala), insa absenteismul creste exponential (nimeni nu face nimic). Asta nu este o atitudine proactiva fata de viata. Daca iti pasa cu adevarat, te implici si militezi pentru ca toti cei pe care-i cunosti sa se implice. (Aici nu ma refer, evident, la un concert in parc, ci la conceptul Earth Hour, in sine). Uite, de exemplu, la Moscova, spre marea surprindere a rusilor, Earth Hour chiar s-a “simtit” http://www.descopera.ro/dnews/5788857-impactul-earth-hour-in-moscova

Lasa si tu un comentariu