2 June 2010

Actori pe scena unei lumi mai curate

La Hollywood, actorii ecologisti sosesc la galele cinematografice in limuzine eco.

La noi, actorii nu prea au limuzine, nici eco, nici altfel, dar asta nu-i opreste sa se implice in marile probleme ale vremurilor in care traim.

Asa ca fac ceea ce stiu ei face cel mai bine: joaca. Isi pun arta in slujba unei lumi mai bune, aratand – de pe scena unui teatru – cum este si cum ar trebui sa fie marea scena a lumii in care toti suntem actori.

Actori pe scena unei lumi mai curate

Vreti sa stiti ce gandeste unul dintre cei mari actori ai nostri despre poluare, deseuri, nevoia de curatenie – toate asa de acute in universul nostru national? Iata:

„Consider că această implicare este un lucru de igienă elementară. În acest moment România nu trebuie păstrată curată, Romania trebuie curăţată şi pe urmă trebuie să o păstrăm curată. Deocamdată, România este teribil de murdară, ea are o dublă murdărie.” a declarat Dan Puric, mentorul şi conducătorul companiei Passe Partout. „Mergi pe stradă şi o să vezi că gunoiul face parte din metabolismul acestei străzi, nimeni nu face nimic, pe nimeni nu-l doare. Te uiţi la un şofer cum îşi aruncă mucurile de ţigară pe fereastră sau la nişte tineri cum îşi aruncă pe autostradă cutia de suc, asta denunţă un primitivism şi o lipsă de educaţie extraordinară. Şi atunci, cum să nu sprijin o asemenea iniţiativă care clar vrea să înceapă cu ceea ce este esenţial: întâi să faci curat!”

Cum s-au gandit s-o sprijine? Printr-un spectacol. Prin educarea – cu mijloace artistice – in spiritul grijii fata de ceea ce e in jur: natura, oameni, spatiu construit…

Incercarea lor se numeste Gunoiul si ghiocelul.

Asadar:

Portalul MentineRomaniaCurata.ro şi Compania Passe Partout Dan Puric prezintă „Gunoiul şi Ghiocelul”, un spectacol-eveniment organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor. Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 5 iunie, de Ziua Internaţională a Mediului, cu începere de la ora 20:00, la Sala Rapsodia a Teatrului Ion Creangă.

Spectacolul „Gunoiul şi Ghiocelul” aduce în discuţie probleme actuale legate de mediu şi reciclare într-un inedit dialog în mişcare. De-a lungul a celor peste 10 tablouri actorii Nadejda Dimitriu, Adi Nour, Petru Voicu, Petru Ciobanu, Silviu Man şi Vadim Rusu, reinterpretează în cheie gravă sau cu umor teme esenţiale ale ecologiei, propun soluţii şi acţiuni, gesturi fireşti pentru probleme majore. Regia spectacolului este semnată de către Vadim Rusu, coregrafia de către Nadejda Dimitriu, iar costumele şi scenografia de către Dana Georgescu.

„Temele majore legate de mediu, printre care  si cea a deseurilor, trebuie scoase din rapoarte oficiale şi aduse în atenţia publicului prin toate mijloacele posibile. Ne bucurăm să avem alături de noi în această iniţiativă talentul şi viziunea companiei Passe Partout Dan Puric, parteneri instituţionali ca Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu, precum şi firme şi organizaţii care ne-au susţinut: Hellenic Coca-Cola, Heineken România S.A., Asociaţia Recolamp, Asociaţia Environ, ECOTIC, REMAT HOLDING CO SRL Bucureşti, Eco-Rom Ambalaje şi Asociaţia Română pentru Ambalaje şi Mediu (ARAM)” a declarat Ilie Teodor Brie, Vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă Pentru Dezvoltare Durabilă, organizaţie coproducătoare a spectacolului.

Vreti sa-l vedeti? Puteti castiga invitatii aici

PORTALUL MENTINEROMANIACURATA.RO – Proiectul iniţiat de Centrul de Excelenţă Pentru Dezvoltare Durabilă s-a născut din dorinţa de a oferi tuturor românilor preocupaţi de problemele de mediu – simpli cetăţeni sau aleşi, oameni de media sau din sistemul de educaţie, actori economici din piaţa deşeurilor (producători, colectori, reciclatori), autorităţi publice sau structuri ale societăţii civile – o platformă interactivă de informare, formare şi comunicare în materie de deşeuri.

Proiectul este susţinut de următorii parteneri media: Metropotam, Zile şi Nopţi, Radio RFI, Trilulilu, 9AM News, Green Blog, Green Report, Port.ro, avocatnet.ro, ecofashion.ro

Un comentariu
  1. steroizi

    frumos … articol

Lasa si tu un comentariu